Publi horizontal

dilluns, 12 de març del 2012

Redescobrir-se per crèixer


Salutacions als meus seguidors!!

Aquest cop variaré lleugerament l'estil de publicació del meu blog i us entregaré una entrevista realitzada a un company de l'escola, que ha sabut redescobrir-se i donar un gir a la seva carrera per fer de la seva passió la seva professió. Parlo d'en Jordi Caballé, sociòleg i publicista de formació i guionista de "El matí i la mare que el va parir" de Ràdio Flaixbac des del setembre passat.

Ell volia ser publicista, al no treure la nota de tall necessària per entrar a la carrera va estudiar sociologia, que sempre li havia cridat l'atenció, i quan va acabar es va esforçar per superar un examen i poder accedir al 2n cicle de publicitat. Tenia clar el què volia des d'un bon principi i ho va aconseguir amb persistència i esforç.


Un cop acabada la carrera i fetes les pràctiques professionals a una agència de publicitat va començar la recerca de feina. Com que es volia vendre com a creatiu publicitari va considerar que si feia arribar a les agències el seu currículum estàndard no sorprendria a ningú, per això es va inventar un currículum creatiu on adjuntava una carta falsa del Servei Penitenciari de la Generalitat de Catalunya i una fitxa policial on hi sortia ell com a element investigat. En aquesta carta s'informava als directors creatius que en Jordi era un element molt perillós perquè gràcies a la sociologia sabia com tractar a les masses i gràcies a la publicitat les podia persuadir, així que com a directors creatius haurien d'estar alerta per si els hi anava a demanar feina.
Tal va ser la seva originalitat que fa poc va explicar el seu cas a "Els matins de TV3":

Enllaça al vídeo


El van fitxar a una agència, després a una altra i quan ja havia treballat 7 anys com a publicista se'n va adonar que no estava motivat per la feina, ja no s'ho passava bé pensant campanyes de publicitat. En Jordi va arribar a un estat mental en el que molts de vosaltres potser us hi heu trobat o us hi podeu trobar.

És aquell estat mental en el que en el treball, un dia és igual a un altre. En el que no hi ha cap mena d'evolució ni creixement personal. Sortir d'aquesta situació no és gens fàcil i la recepta es basa en alguns dels punts que us mostraré a continuació:

• Primer de tot, descobrir el què no vols. Tenir ben clar que el teu cicle en un lloc ha acabat.
• Després, buscar solucions i intentar descobrir quelcom nou que et motivi. Aquest canvi pot ser d'empresa, o bé de professió. En el cas d'en Jordi, va aconseguir unir passió amb professió.

També és important deixar-te aconsellar per aquells qui estan en un estat vital que tu enveges. Escolta'ls! Fes un cafè i explica'ls com et sents i que no tens ben clar com seguir...
A en Jordi sempre li ha agradat l'humor i sempre se li ha donat bé i va decidir que li agradaria ser guionista, així que va posar fil a l'agulla i va matricular-se en un postgrau de guió d'humor. Primer va detectar un problema (no estava content a la seva feina i volia buscar una alternativa), va fixar-se un objectiu (ser guionista d'humor), i va posar una solució per tal d'assolir l'objectiu (formació en aquest camp).
                                                                      

A dia d'avui és el guionista de "El Matí i la mare que el va parir" de Ràdio Flaixbac, i juntament amb un equip humil, treballador i dedicat han aconseguit ser el matinal en català líder d'audiència de les emissores musicals i arriben a 156.000 oients cada dia. I sobretot, ens fan somriure mentre pensem a les nostres oficines com fer més feliç la nostra vida!


El podreu escoltar cada dia de 6 a 10 del matí a Ràdio Flaixbac (106,10). Si el voleu seguir us deixo les seves dues comptes de twitter per a que pugueu gaudir del seu enginy!




D'altra banda espero i desitjo que entre tots puguem aprendre el missatge vital que s'amaga darrera de la seva trajectòria: treball, esforç, descobrir el què vols i un cop ho saps, lluitar a mort per aconseguir-ho.


Salut i creixeu!

3 comentaris:

  1. Hola Carles, primer felicitats pel blog fa uns mesos que el segueixo per recomanació d'un amic que tenim en comú.

    L'article i el treball del Jordi són encomiables; però el que m'ha cridat l'atenció és unes paraules que uses cap al final: 'ser més feliç'?

    Entenc al que et refereixes però fa un temps que vaig entendre que la felicitat no és un objectiu sinó un estat; un estat al que puc connectar a cada instant aquí i ara.

    Dit això que segurament entendràs molt bé. El que em pregunto i que potser tu em pots ajudar és: si decideixes ser feliç, no té sentit ser-ho més perquè no hi ha nivells medibles de felicitat però entenent el que vols comunicar i entenent que no es pot ser més feliç com reformularies tu aquesta idea?

    És a dir, com ens podem referir a aquesta idea que planteges sense usar aquestes paraules.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Primer de tot deixa'm concretar què he volgut dir amb ser més feliç.
      Des d'una postura Aristotèlica podem entendre la felicitat com l'autorrealització.
      Pels estoics, ser feliç consisteix en ser autosuficient.
      Per Epicur, ser feliç és gaudir de plaer físic i mental, evitant el patiment.
      Així doncs, tenim 3 interpretacions de la Grècia clàssica que atribueixen la felicitat a propietats que es poden mesurar. Ergo per mi la felicitat es pot mesurar.

      El que entenc per ser més feliços és prendre consciència de la nostra vida, detectar aquelles vessants que ens realitzen i començar a canviar des del minut 1 allò que ni ens realitza ni ens proporciona cap mena de plaer.

      Espero respondre la teva apreciació.

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Gràcies per la teva resposta, molt il·lustrativa. Respecto la teva visió però no la comparteixo.

    Per mi la felicitat és entesa com una opció i no com una fita, potser coneixes el 'Thich Nhat Hanh'; per si no és el cas et recomano el seu llibre 'Hacia la paz interior' amb pròleg del 'Dalai Lama' crec que et pot interessar donar un cop d'ull al concepte de felicitat que es descriu al llibre.

    ResponElimina

Followers